L’Exquisit Factory, molt més que un paradís llaminer

Girona compta des de fa uns mesos amb un nou espai gastronòmic dels que no deixen indiferent:  l’Exquisit Factory. En un local a peu de la carretera de Sant Gregori, on anteriorment hi havia el restaurant Can Dalmau, la Laura i en Joan, els emprenedors que ja fa quasi una dècada van posar en marxa l’Exquisit del carrer Ballesteries de Girona, hi han establert el seu quarter general. Un espai acollidor, on no només tenen l’obrador per elaborar els seus (més que espectaculars) pastissos, que es poden degustar tant als establiments del centre de Girona com de Banyoles, sinó també una cafeteria i restaurant amb un menú que té una relació qualitat preu immillorable.

I és que a Girona no hi ha massa restaurants que apostin per oferir un menú de 20 euros el cap de setmana, amb propostes delicades, elaborades i saboroses com aquest carpaccio de bacallà, els ous estrellats amb tòfona o l’amanida de formatge de cabra amb poma, de primers. Per iniciar l’àpat no hi falten arrossos, pastes i torrades variades. Com a segons, destacar els nostres preferits: el bacallà amb salsa de romesco o amb maionesa suau de poma i espinacs o bé el tataki de tonyina amb mongeta verda i maionesa de wasabi. Cal dir que per als qui prefereixen la carn, hi ha un bon grapat de propostes ben suggeridores.

Carpaccio bacallà

Ous estrellats

Amanida de formatge de cabra_bona

Tataki de tonyina

Però escolliu el que escolliu de primer i segon, si sou uns llaminers feu-vos un favor: guardeu un raconet per a les postres, que són d’elaboració pròpia i a partir d’ingredients de qualitat. I atenció celíacs i intolerants a la lactosa, perquè de ben segur que hi ha un pastís per vosaltres! L’Exquisit Factory és molt més que un paradís per als amants dels dolços, però els dolços són impressionants. Així que ment oberta i sense prejudicis, que segur que alguna combinació de sabors us sorprendrà i us agradarà més del que haguéssiu imaginat.

De la selecció de pastissos que he fotografiat fins el moment…. francament, no sé amb quin quedar-me. El de taronja i xocolata em va resultar deliciós per la seva esponjositat, per la seva textura semihumida i molt impregnada de cítric. El contrast de la xocolata amb la taronja és sens dubte un dels meus sabors preferits.

Pastís taronja i xocolata

Què dir del pastís de pastanaga? Doncs moltíssimes coses, com ara que en aquest cas era apte per a celíacs i intolerants a la lactosa (cosa que el meu acompanyant va agrair moltíssim!). El que m’agrada més d’aquest pastís és la cremositat de la cobertura i l’ús de les espècies, que el fan tan i tan diferent.

carrot cake

I atenció perquè amb aquest darrer vam al·lucinar de tot: pastís de carbassó i alvocat. Esponjós i especiat com el de pastanaga, amb una cobertura cremosa i més contundent, segurament per l’alvocat. Serien l’antítesi d’unes postres lleugeres, però ja ens agrada que sigui així!

Pastís carbassó i alvocat

El darrer dia que vam visitar l’Exquisit Factory ens van oferir un pastís de formatge amb toffee i xocolata que també haurem de tastar més endavant! Serà l’excusa perfecta per tornar-hi! Per cert, no volia acabar aquest post sense recordar-vos, amants del bon cafè, que en podreu gaudir de valent: aquí els cafès són cafès de veritat!

Salut i bona setmana! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s