Nous aliats: la quinoa

Sí, la quinoa ha entrat amb força en les nostres vides. Fa uns anys només la comercialitzaven botigues de dietètica i supermercats gourmet o ecològics. Avui però ja la trobem en tot tipus d’establiments. Un aliment que ara és més accessible i que pot ser un nou i gran aliat en la nostra dieta. I que resulta molt interessant per les seves qualitats nutritives, sí, però també per la seva textura, sabor i possibilitats culinàries.

Podreu trobar moltíssima informació sobre la quinoa en diferents portals especialitzats d’internet. A tall de resum, sí que us puc dir que es tracta d’una llavor que per les seves característiques permet una gran versatilitat i es pot consumir com si es tractés d’un cereal. Té gran quantitat de proteïnes, vitamines i minerals, i un procés de cocció d’uns 15-20 minuts que la  fa molt pràctica per als menús del nostre estressant dia a dia. La seva quantitat molt generosa de fibra i de greixos saludables Omega 3 i Omega 6 la converteixen en un aliment molt saludable. Com ja sabeu, no som nutricionistes i per tant el nostre coneixement beu de les fonts fiables que trobem en les pàgines autoritzades sobre la matèria. Però saber que a banda de gustosa també és nutritivament més que recomanable ens ha animat a incorporar-la a la nostra cuina. 

I com l’hem feta nostra? Doncs combinant-la amb verdures, per aconseguir un àpat saludable i a la vegada deliciós.  Acompanyada amb daus de tomàquet cor de bou, xampinyons, carbassó, ceba i albergínia passats pel wok, i amb un toc de menta, aconsegueixes en poc més de mitja horeta un plat original, vistós i molt i molt gustós. Per cert, als amants de les textures dir-vos que la de la quinoa és impressionant. Cuinada al seu punt és cruixent, esclata a la boca i si sou fans dels arrossos secs us recordarà una mica aquell plaer del gra semicru que tant us agrada.

Quinoa amb verdures
Quinoa amb verdures i toc de menta

La segona opció ja no és vegetariana, i podríem considerar-la flexiteriana perquè incorpora daus de salmó, ceba caramel·litzada, carbassó i… romaní. Ens encanta, el romaní! Darrerament s’ha convertit en un dels nostres imprescindibles a l’hora de cuinar. És un sabor natural, que omple i dóna una força als nostres plats que es fa difícil d’explicar. Us recomano que us atreviu a utilitzar-lo, en cas que encara no ho hàgiu fet.

Quinoa amb verdures, salmó i romaní

Realment els plats de quinoa resulten un 10 tant pel que fa a les seves propietats, al gaudi gastronòmic i per què no, a la seva fotogènia. (Val a a dir que el sol entrant a raig per la finestra ajuda (i molt!) a treure’n el màxim a nivell plàstic!).

Com veieu,  l’explosió de la primavera també omple la nostra taula, i ho fa per tal que ens cuidem més, sentim la força de la natura al paladar i afrontem a amb una energia increïble aquests dies que s’allarguen.

Salut i bona setmana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s