Illa Mateua

Illa Mateua1

Un dels racons més deliciosos de l’Escala és la Illa Mateua.

Durant la llarga tardor (i llarg hivern), recordo la pila de vegades que en els mesos calorosos he passat magnífiques estones sobre els còdols d’aquesta cala d’aigües cristal·lines i calmades, tot esperant que passin les hores i l’escalfor del sol i la frescor del mar vagin fent feina, calmant la ment, relaxant el cos.

M’agrada anar a la platja molt i molt d’hora. Despertar amb l’energia de la sal penetrant, a discreció, per cada un dels cinc sentits. En aquesta hora primerenca, encara no hi ha xivarri, ni sorolls, tret del de les onades i les gavines, d’alguna persiana que s’aixeca i d’algun cotxe llunyà que ens recorda que som a prop de la civilització, encara que els ecos d’aquest raconet sonin a paradís llunyà.

Més tard, ja és una altra cosa. Però si estàs concentrat en alguna lectura, pots abstreure’t totalment i seguir-te comunicant íntimament amb aquesta natura tan inalterada, que tan necessites per recuperar-te de mals mundans.

A tots aquells a qui l’asfalt us roba la concentració, us fa sentir apàtics; a tots aquells que en certa manera trobeu a faltar l’autenticitat, la natura en estat pur. A tots aquells que amb una ració d’aigua de mar us sentiu créixer, per dins, i recuperar-vos, per fora. A tots vosaltres us recomano un espai ple de llum, un bocí de cel que tots necessitem de molt en quant.

BEN A PROP

Ben a prop de la Illa Mateua, a poc més de deu minutets caminant, hi trobareu la Cala Montgó. En els mesos de juny i setembre, quan els càmpings no són plens, s’hi respira una relativa tranquil·litat, i és força fàcil gaudir del silenci; més encara si entomes el camí de ronda fins a la Punta Ventosa i et plantes en alguna de les petites caletes que hi pots trobar. No pot ser una jornada del tot completa si no l’arrodoneixes d’una bona paella amb toc de mar, a peu de platja, i amb aquell esborronament de la roba encara humida quan topa amb una tramuntana que vol fer de les seves.

De llocs on assaborir-la no us en faltaran. Podeu gaudir d’aquest bon arròs (que en el nostre cas sol ser dominical) a Can Miquel, o en aquest cas, a Cal Pep, una proposta casolana que no et decep perquè no busca les complicacions si no la senzillesa i rotunditat marinera.

Amb aquesta imatge acabem la nostra recomanació d’avui. L’octubre (esperem!) ens deixarà encara alguna jornada assolellada per degustar de nou una jornada com aquesta.

Bona setmana!

paellaCalPep

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s