La nova Calèndula de Regencós

Ara que per fi han arribat les vacances, m’he proposat treure les teranyines al bloc (que ha passat un any bastant tristot, no cal dir-ho!).

És veritat que han estat uns mesos molt estressants, però sí que he tingut moments per escriure. Afortunadament, no són necessàries massa hores per viure bones experiències gastronòmiques. Durant aquests mesos hem seguit descobrint, visitant, tastant. Però quan tocava escriure de gastronomia, tenia les paraules massa tensades i ni jo mateixa ni la meva força de voluntat les han pogut desencallar fins que no he vist que el descans (la desconnexió!) s’apropava de debò. Vaja, que he escrit molt, i molt (quadern verd a rebentar!) però d’altres coses. Som-hi doncs, que avui recuperem el gust per les sensacions gastro!

Crec que aquesta és una bona entrada per reactivar el bloc. Vull parlar-vos avui de la nova Calèndula, a l’hotel del teatre de Regencós.

La Iolanda Bustos tenia, fins fa uns mesos, un local a la Travessera de la Creu de Girona. Un d’aquells espais on saps que menjaràs bé de menú, dia a dia, però també soparàs fantàsticament a la carta un dissabte a la nit. La cuinera de les flors, que li diuen! Una xef encantadora que a més sap que explicant-te la seva cuina, encara te la farà fa admirar més.

Ara, l’essència d’aquell local gironí que fins fa uns mesos teníem a Girona la podem trobar a la nova Calèndula, a l’hotel del Teatre de Regencós,, que fa ben poquet que ha començat a rodar. De fet, ella i el seu marit ja vivien a l’Empordà: així que el nou projecte (engrescador i il·lusionant) porta al sarró una millora de la qualitat de vida impressionant (i qui de nosaltres no firmaria ara i se n’aniria de cap a l’Empordanet?).

La veritat és que arribes i l’espai impressiona. Fet amb aquella elegància exquisida de la modernitat ben portada, que no renuncia a sentir l’arrelament per un entorn rústic i senzill. Una terrassa que et fa sentir de vacances. Una llum especial, la llum del nostre Empordà.  Es nota que s’hi senten molt còmodes, aquí. Es nota amb la carta, que també ha millorat. Ha millorat perquè som a prop del mar  i te n’ofereixen els seus millors fruits,  ha millorat probablement perquè un espai així t’inspira i treu el millor de tu mateix, ha millorat perquè ens n’anem amb la sensació que la nova Calèndula ha agafat impuls i ha fet un gran salt endavant.

la calendula exterior

terrassa

Comencem amb les sopes fredes, que retornen cada estiu per recordar-nos que lleuger no vol dir insuls i que un gran àpat es pot bastir a base d’emocions senzilles. Aquí va l’excel·lent sopa de tomàquet, maduixes i gelat de formatge blau. Refrescant i especial.

sopa freda de tomaquet

Per compartir, aquesta coca de pernil ibèric amb figues que veiem que té molta tirada (altres taules també la demanen).

coca pernil i figues

El meu segon és dels que marca la diferència. El bacallà amb infusió d’ajonegro i bolets és senzillament perfecte. Una, perquè la ració no només et permet tastar, sinó també  recrear una i altra vegada aquest contrast, tan encertat. Dues, perquè ens el preparen amb el punt de cocció exacte. I tres, perquè sens dubte és un plat amb personalitat, d’aquells que et fan tornar a un restaurant.

bacalla

Tot seguit, detall de les postres. Els dos eren igualment bons, però us recomanaria el pastís de taronja i ametlla amb flor de taronger i sorbet de garrofa: segell propi fora de dubtes, i especialment sensorial. La mousse de xocolata amb cruixent de neules i gerds, ideal per als xocoaddictes!

pastis taronja

mousse xocolata

Coneixem la bona mà que té la Iolanda a l’hora de cuinar els arrossos de l’estany de Pals, així que procurarem que la propera visita que fem a la nova Calèndula sigui al migdia, quan ens agrada menjar cassoles i paelles (i repetir si convé!). Se’ns feia la boca aigua llegint la carta… aquest arròs nembo amb algues i escopinyes l’haurem de tastar!

Si aquests dies de vacances sou a l’Empordà i teniu ganes de compartir una estona en un entorn íntim (amb família, amics), de fer-vos un regal, de provar una cuina especial… la Calèndula és una (molt) bona opció.

Salut i vacances!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s