Un clàssic: Els Caçadors de Ribes de Freser

Si miro enrere i busco records de la infantesa al voltant de la taula d’un restaurant, una de les imatges que em ve al cap és la del restaurant Els Caçadors, de Ribes de Freser. Hi dinàvem després de pujar a Núria, ben d’hora al matí, o de fer una passejada per les Llosses, d’arribar-nos fins a la collada de Toses, o fins i tot després de donar la volta per Camprodon o Setcases. Tradicionalment, almenys un parell de cops l’any, tocava visitar els Caçadors. Ja llavors hi menjava bé, encara que els meus gustos han canviat: de la vedella amb bolets i els canelons hem passat justament al contrari, ja que ara no menjo (gairebé mai) carn. I llavors encara no em delia pels bolets, com sí que feia el meu pare. Però la genètica t’acaba marcant els gustos, i avui és inevitable que almenys un cop l’any, amb amics o família, tornem a visitar aquest establiment familiar, una vegada la tardor és entrada i vénen de gust unes bones llenegues, fredolics i rovellons.

Als Caçadors no hi trobareu innovacions postisses. Veureu i tastareu un establiment amb una cuina actualitzada, però que no ha perdut la seva raó de ser. Potser és per això que m’hi sento tan còmode. Dels orígens fins avui, ha sabut mantenir el moll de l’os de la cuina de muntanya, però obrint-la, amb empatia, cap als nous gustos i les noves necessitats a taula. Un exemple el trobareu a la carta, respectuosa amb celíacs i vegetarians, als quals se’ls indica els plats que poden consumir. També remarcable és l’aposta per la gastronomia de qualitat, de proximitat, i la reivindicació dels plats d’essència ripollesa.

Us mostraré tot seguit alguns dels plats que vam poder tastar: el pop, deliciós, el saltat de bolets, suculent (era d’una servidora), el filet de poltre amb bolets i la fideuà, que com sempre no ens vàrem poder acabar (i ja és dir, en el nostre cas).  Els Caçadors és un restaurant de terra endins on cuinen un bon peix, fan bons arrossos i fideuàs: perquè ho tingueu en compte.

pop

bolets

poltre

fideua

Per als sucreferits: prepareu-vos per gaudir de valent. Les postres d’aquest restaurant compten com a plat sencer. Gustativament, perfectes. Visualment, impactants. Són un deu i trieu el que trieu (hi he anat uns quants cops i crec que els he tastat tots) l’encertareu. Tenia un dia força llaminer així que em vaig decantar per aquesta lionesa gegant que és una bomba de rellotgeria. Què feliç que em fan els dolços…

lionesa gegant

galeta

met de ribesA taula també es va servir el gelat de galeta amb escuma de ratafia (impressionant), el iogurt artesà amb en Met de Ribes (galeta tradicional) i el recuit amb figues (del qual no en tinc cap imatge). No cal que us digui que vaig poder fer un tastet de tots. No me’n vaig poder estar…

Els Caçadors és el nostre clàssic entre clàssics de terra endins. I el vostre? Teniu algun altre imprescindible en aquesta zona?

Fins aviat!!!

2 thoughts on “Un clàssic: Els Caçadors de Ribes de Freser

  1. És bo saber que segueixen en la seva habitual línia.

    Volíem passar un dia d’aquest passat estiu a dinar per allà i dubtàvem si fer parada en aquest clàssic restaurant de tota la vida (i finalment vam anul·lar la sortida …). Amb el que dius, ja queda anotat per la propera.

    I d’altra banda… què bona que és la temporada de bolets …

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s