Korpilombolo, l’Escala

Fins el cap de setmana passat encara no havia tastat la cuina del Korpilombolo. I això que és un dels restaurants d’autor més prestigiats de l’Escala. Fa uns mesos, en una visita a la meva antiga feina, el meu exdirector (que sé que em llegeix de vegades) me’l va recomanar amb tant d’èmfasi que no he deixat passar la primera oportunitat per seguir el seu gastroconsell i fer-hi parada i sopar. La veritat és que les expectatives es van complir sobradament: part de l’encant de l’establiment és que tan sols hi ha sis taules (i per tant, és acollidor i tranquil), el tracte és amable i proper i l’Annette (originària del petit poble suec de Korpilombolo, d’aquí el nom del restaurant) respon amb un somriure ampli als elogis cap a la cuina del seu marit Pau: acurada, de contrastos, amb una forta personalitat.

Al Korpilombolo comenceu fent un tastet d’olis sobre un pa que elaboren ells mateixos, i que té aquella consistència que malauradament no sovinteja massa… Entre tast i tast, triareu els platets de la nit. I tindreu problemes, perquè es fa difícil escollir quan el que se t’ofereix s’intueix tant diferent i deliciós alhora. Com a avantatge, però, assenyalar que es tracta de tapes, platets, i que el que es recomana és demanar-ne uns quatre per cap. Per tant, en una taula de dos, podreu fer vuit eleccions.

Les nostres? (nou, de fet) Vet aquí: una sorprenent versió de les patates braves, el carpaccio de gamba, els brics de formatge, l’amanida de festucs i parmesà,el remenat de verdures amb formatge del Mas Alba, l’hamburguesa de black angus amb sala bearnesa, l’amanida de pop amb parmentier de patata i ou cuinat a baixa temperatura, la brotxeta de rap amb arròs venere i caviar de cítrics (per mi un dels millors plats de la nit) i la terrina de foie amb anxoves de l’Escala. El ritme, àgil però pausat, perquè assaborir cada un d’aquests platets vol el seu temps.

patates braves

amanida

foie

pop

formatge

brics

brotxeta de rap

hamburguesa

Nosaltres sempre rematem el sopar amb unes postres, que ens van fer arribar a la xifra mòdica dels deu platets. A l’Annette li va quedar clar que érem de vida, i més quan vam escollir no precisament les postres més lleugeres i refrescants, sinó aquest pastís calent de xocolata (negra, negra), i flor de sal. Ens quedaran pendents les croquetes de xocolata amb taronja, però paraula que ja no donàvem més de sí.

pastis calent

El Korpilombolo és una bona opció si un dia aneu a l’Escala, i voleu anar més enllà de l’arrosset o el peix al forn. Un espai íntim, especial, i amb una excel·lent relació qualitat preu. Una recomanació que ja fa temps que van fer The Rossinis: quan tanta gent en parla, i tant bé, és bona senyal!

Salut i bona setmana!

2 thoughts on “Korpilombolo, l’Escala

  1. avui le teva pareille ma parlat del KORPI son gent estupenda que a mes saben cuinar ,jo soc de verema ja fa anys pro et seguire ,tambe si mais necesites alguna informacio de restaurants i bodegues i et puc ajudar cap problema salutacions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s