El migdia, el millor de cada dia

El migdia, potser el millor de cada dia. Temps entre obligacions. Temps lliure, temps teu.

Així comença l’anunci d’una marca de cervesa sense alcohol.

Un anunci d’aquells que escoltes atentament des del principi. Potser és la música o potser la llum. Però el cert és que el segueixes com si fos realment cert que cada dia tens un petit cap de setmana que encara no aprofites del tot i que hauries d’aprendre a valorar molt més.

El migdia, en efecte, pot ser el millor de cada dia.

Menges, passeges, quedes. T’estires. O llegeixes lentament aquell article que volies assaborir calmadament.

Prens el sol. Potser l’esquives. Fas un cafè llarg o potser ben curt, perquè vols sortir al carrer, a estirar les cames i guanyar-te el tros de pastís que t’acabes de menjar. Planifiques, penses, truques, escoltes, parles, rius, fas riure.

El migdia. Temps de silencis. O no.

Els meus migdies gironins han canviat molt en cosa d’un any. Quan vaig començar a treballar aquí no coneixia ningú. O bé, pràcticament a ningú. La situació ha canviat molt. Abans solia dinar sola la majoria de dies, ara la majoria ho faig acompanyada. És més, diria que molt ben acompanyada. En Xevi, la Bet, en Josep, de la llibreria Geli, s’han convertit en part de la meva quotidianitat, del meu viure gironí. Tot dinant (a l’Exquisit, on millor que amb la Laura, en Joan, l’Alexandre?), parlem, discutim, riem. De política, de llibres, de personatges que ens agraden, d’altres que ens irriten, d’educació, del meu accent, de per què no dic tomata en comptes de tomàquet i de mil coses més. De tot i de res en concret. Ho fem entre amanida i amanida, ells també amb alguna hamburguesa, tot sigui dit, entre sara i sacher (jo sempre amb el tros més gran, també ho reconec), entre copeta de ratafia Russet amb gel i cafè descafeinat. Amb tots ells hem teixit unes complicitats que em recorden molt i molt a les que havia tingut no fa massa amb companys del diari i de la tele, en els nostres dinars de taper.

Compartir moments, curts però de qualitat. És aquest el quid de la qüestió. Hem d’aprofitar els moments. Per això m’agrada aquest anunci!

Que tingueu unes bones vacances de Setmana Santa!

 

pastis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s