Ja tenim aquí la Festa de la Ratafia!

Des d’aquest dijous i fins diumenge tenim a Santa Coloma de Farners la capitalitat mundial, i si m’estireu, universal, de la ratafia. La Festa que va néixer fa 32 anys, dedicada a aquest licor d’herbes i nous verdes tan especial ha anat creixent i s’ha convertit en un referent arreu del territori, que no em perdo des de fa vuit anys. Abans de convertir-me en una colomenca més, poques coses en sabia, de la ratafia. Encara recordo quan unes amigues olotines de la universitat em van convidar a les Festes del Tura, l’estiu de l’any 2000. Vam anar a un bar i es van demanar una ratafia! Ignorància la meva, vaig arrufar el nas, vaig pensar que aquest licor no ens esqueia per edat… però el vaig acabar tastant. Suposo que la dolçor i l’aroma de la ratafia te la fan estimar o odiar, i en el meu cas, podem parlar d’un amor a primera vista que només es va consumar del tot uns quants anys més tard, quan vaig descobrir tota una tradició, una cultura i un saber fer lligat a la preparació i a la degustació d’aquest beuratge tan nostre. Per això la Festa de la Ratafia de Santa Coloma és de visita obligada per a tots aquells qui tingueu ganes de descobrir, olorar, degustar, triar, escoltar, veure i aprendre. L’envelat de la plaça Farners no només acull les tradicionals parades amb les pastisseries i licoreries, també hi trobem grans sorpreses que ens reserva el maridatge amb aquest licor. I com no, s’hi poden tastar ratafies casolanes que amb un toc únic i autèntic participen al ja tradicional concurs de ratafia.

festa de la ratafia
Web de la Festa de la Ratafia

Coques, melmelades, iogurts, cafès, infusions, galetes, embotits, conserves…. l’univers de la ratafia és molt més extens del que podria semblar, encara que molts només coneixem aquest licor, ideal per acompanyar la sobretaula, en el seu format més clàssic. Santa Coloma i la seva festa més emblemàtica us esperen.

Salut i nous verdes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s