Els cupcakes, també a la catalana

Qui ho diu, que les tradicions foranes no poden acabar sent ben nostres?

Fa un temps, abans de conèixer l’Exquisiteria, de Girona, jo tenia molts prejudicis envers els cupcakes. No m’agraden, vaig dir fins a la sacietat. La veritat és que malgrat que confesso tenir una gran curiositat envers les novetats, hi ha modes i tendències que em cansen abans de començar-les a assaborir. Tenia la sensació que els cupcakes, aquestes magdalenes a l’americana que ara centren cursos, omplen prestatgeries i fan embogir la gent que té temps per tancar-se a la cuina a experimentar, eren més una creació escultòrica, artística i química que no pas un regal per als paladars llaminers. Gran error. Perquè evidentment, no tots són iguals: n’hi ha que estan fets amb especial cura, que vetllen perquè el sabor i la qualitat estiguin a l’alçada de la vistositat i que definitivament, no et deixen indiferent. I d’aquest saber fer, d’aquesta adaptació del cupcake a les nostres tradicions gastronòmiques, n’ha sortit un llibre, amb un títol que ja ho diu tot: “Cupcakes a la catalana”. És obra del tàndem de la (valgui la redundància) deliciosa Exquisiteria de Girona (Laura Rusiñol i Joan Tubau), ha arribat aquesta setmana a les llibreries i està editat per RBA. I així, acabat de sortir del forn, ja ens podem delir amb les cinquanta receptes que recullen ingredients, tradicions i motius de casa nostra.

llibre1

Explicat de manera clara i entenedora, per a tots els públics, hi trobem un compendi de receptes que es basen en els sabors de sempre (crema catalana i carquinyoli, mel i mató, ratafia i nous, postres de músic i cafè, aromes de Montserrat i llimona, etc), els cupcakes de festa (Rosa de maduixa per Sant Jordi, crema i llardons per Carnestoltes, la minimona de Pasqua, la castanya, el moniato i els panellets per Castanyada, etc), els sorprenents dolços (gerds amb llima, marialluïsa i alfàbrega, etc) i els salats (olivada i bacallà, escalivada i anxoves, etc).

Realment, no em direu que no us entren ganes de provar alguna de les receptes que proposen… Jo, que no en tinc absoluta idea de preparar-los, n’estic ben temptada.  I com a no iniciada en la matèria, destacar que la introducció explica de manera clara ingredients, estris necessaris, tècniques, trucs…

PD. Preparats? Llestos per provar sort amb els cupcakes… a la catalana? Espero poder dedicar ben aviat una entrada als meus primers cupcakes…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s