Somnis de cabell d’àngel

Bé, pensareu que és una mica injust que faci aquesta entrada quan ja han passat les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, i les possibilitats de menjar les clàssiques coques que no poden faltar a taula en aquestes festes tan tradicionals ja s’han esvaït, en gran part, fins l’any que ve.  Però és que no podia deixar escapar l’oportunitat de dedicar una dolça i emotiva entrada a la coca que em torna ben boja des de petita: la de cabell d’àngel, de la pastisseria Guàrdia de Parets del Vallès.

Com ja us he dit en més d’una ocasió, a la meva terra d’adopció, Santa Coloma de Farners, hi ha grans fleques, forns de pa i pastisseries que m’han ajudat a donar un contrapunt dolç al meu exili voluntari i desitjat. A més, sense oblidar les teules Trias i la meva adorada coca de ratafia, que s’han consolidat com a noves addicions a la meva vida. Però m’entendreu (com si us parlés de la magdalena de Proust, vaja) si us dic que el gust de la coca de Sant Joan que has menjat sempre, any rere any, no s’oblida, i gairebé és inimitable, com diuen que passa amb els macarrons o l’escudella de la mare.

Coca de cabell d'àngel
Coca de cabell d’àngel
La meva preferida, la de l'esquerra
La meva preferida, la de l’esquerra

La veritat és que a casa, que saben que sóc molt llaminera, falsegen una mica aquestes revetlles. És a dir, m’encarreguen la coca de cabell d’àngel per tenir-la un dia abans o un dia després, perquè logísticament sigui possible que la nena mimada (o sigui jo!) la pugui tastar acabada de fer, amb aquella textura brutal del brioix de tota la vida, amb la fruita confitada (la taronja m’encanta!) i aquell farciment que és un somni que es desfà a la boca, i que valgui la redundància, fa cantar els àngels…

I vosaltres què hi dieu… ? D’on és la vostra coca preferida, la de sempre, la de tota la vida?

4 thoughts on “Somnis de cabell d’àngel

  1. A mi m’agrada la de crema, ja sigui per Sant Joan o per quan calgui, tot i que em tiren més els tortells. A Arbúcies en fan un de nata i crema a la pastisseria Ayma que n’hi ha per llepar-se els dits. Amb un bon cava és ideal.

    1. Síiiiii veig que tenim les mateixes debilitats… la veritat és que abans era molt més de nata i de crema, ara em quedo amb el cabell d’àngel… i la taronja confitada, com et passa a tu, m’encanta!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s