Ja són aquí les flors de carbassó

Sóc una vegetariana poc seriosa, d’aquelles que de tant en tant picoteja una mica de pernil ibèric i que no fa escarafalls si s’ha de menjar una paella mixta. La meva tolerància ha anat en augment en els darrers anys. Vaig estar cinc anys que no menjava ni carn ni peix, però ara ja en fa sis que em vaig retrobar amb el bo i millor de la mar (ai carai! ). I hi ha qui diu que acabaré sucumbint a tot allò que la nostra terra (vedella amb bolets i pollastre rostit inclòs) ens ofereix. Però mentrestant, confesso la meva veneració per les verdures i les hortalisses que donen aquest toc especial a un plat de pasta, a un arròs, a un peix, a una truita….

I sens dubte, un dels fruits més versàtils que ens dóna la terra és el carbassó. Aquests dies, a l’hort de casa els meus pares, assistim a un meravellós espectacle: n’ha sortit la seva flor.

Flors de carbassó del nostre hort
Flors de carbassó del nostre hort
Verd i groc, alegre combinació
Verd i groc, alegre combinació

La traducció a l’italià de flor de carbassó li confereix ressonàncies poètiques: fior di zucchine, li diuen. Al país transalpí no només pronuncien poèticament el seu nom, també fan de la seva preparació a la cuina una autèntica obra d’art. A les nostres terres, les receptes amb flors de carbassó encara escassegen, i són clarament limitades: generalment s’aprofiten per fer farcellets farcits, tempura o com a simple ornamentació. A la pasta, a la pizza, als arrossos… els italians en fan un complement sibarita perfecte, que marca la diferència.

Evidentment, tenint en compte que en els nostres dies la informació ja no té barreres, és un pecat no saber aprofitar com toca les flors de carbassó. Jo ja espero amb ànsia el moment de poder-me menjar les de l’hort de casa!

Mentrestant, segueixo documentant-me i investigant com preparar-les… amb l’ajuda de la genial bloguer de La Pasta per als Catalans, que fa uns dies em va suggerir aquesta recepta. Gràcies Antonella! He de confessar que et tinc cert enveja perquè cuines molt i molt bé… tot i que si t’he de ser sincera, els qui em fan enveja de veritat són els teus convidats….

PD. I no us he parlat del carbassó… quan arribin, els dedicaré una entrada sencera!

2 thoughts on “Ja són aquí les flors de carbassó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s