Girona fa olor i té gust… de flor

Va ser una de les primeres coses que vam aprendre a l’escola. Quan arriba la primavera, tot floreix.  Els dies s’allarguen, la màniga curta es va imposant al jersei i el primer sol et va daurant la pell. Comencen les passejades tranquil·les al matí i al capvespre, sense la pressa del fred o la calor excessius. És primavera i encara que aquest any el termòmetre sembla ignorar el calendari i donar-nos ensurts massa sovint, és temps de flors. Sobretot a Girona, que ha fet d’aquest despertar de la natura una festa que avui és un autèntic reclam, per als qui viuen dins i fora de la ciutat. Quan escric aquesta entrada, Temps de Flors ja ha atret riuades de visitants, i més que en rebrà. Crec que darrere tanta complexitat, muntatges i exposicions laboriosament treballades, hi trobem el nostre instint primari: ens agraden les flors. La seva olor. El seu significat. Les flors són una promesa implícita, un regal per a la vista, un obsequi per a la mare, per a l’àvia, per a la persona estimada. Donen la benvinguda, també l’últim comiat. Aquests dies, el de per sí ja preciós Barri Vell de Girona viu aquest retorn a la natura, engalanat i guarnit per les flors reals i les metafòriques, i els ciutadans ho celebren.

Som a l’equador del mes de maig,  i és un luxe poder aprofitar les estones del migdia per copsar els detalls més màgics i especials d’aquesta festa floral. Costa evitar l’impuls de fotografiar-ho tot, ara pujar-ho al Twitter, ara a l’Instagram. Ve de gust fer el turista, passejar còmode, fer el cafè en una terrassa amb vistes a algun muntatge i deixar-se impregnar per les olors que alimenten la vista.  Comparteixo una selecció d’algunes de les instantànies que he fet aquests dies…

La vista més floral sobre l'Onyar
La vista més floral sobre l’Onyar
Flors... amb insecte
Flors… amb insecte
Estora de flors, al peu de la Catedral
Estora de flors, al peu de la Catedral
Art i flors
Art i flors
Muntatge floral
Muntatge floral
Marietes
Marietes
Transparència floral
Transparència floral

Però aquesta festa tribut a la natura, no seria completa sense l’homenatge que les cuines d’alguns dels millors restaurants de la ciutat dediquen a les flors. De menús de Temps de Flors n’hi ha molts, però potser perquè he vist algunes imatges dels seus plats a través de les xarxes socials, a mi em vindria de gust fer-ne dos en concret, i de dos restaurants que ja he tingut el plaer de tastar en repetides ocasions: Cal Ros i la Calèndula.

Què me’n dieu d’aquest plat de puntes d’espàrrecs i flors de jardí, de La Calèndula?

La primavera al plat, a La Calèndula
La primavera al plat, a La Calèndula

I d’aquesta combinació d’Ou de Guatlla, caviar de truita, germinats de pèsol i flor de malva amb crema d’espàrrecs, de Cal Ros?

Plat floral a Cal Ros
Plat floral a Cal Ros

Dos plats espectaculars que fan venir ganes de degustar els menús de flors que han preparat per a aquests dies. Però l’oferta no acaba aquí: una quarantena d’establiments ofereixen plats vistosos, de gust floral.  I el Temps de Flors també celebra l’arribada de la nit, amb aperitius, còctels, tapes, dolços.  Aquí hi podreu trobar tota la informació, per si us ve de gust caure en alguna d’aquestes temptacions.  Però recordeu, teniu fins el dia 19 de maig! Ja m’explicareu si us decidiu a deixar-vos endur per l’aroma i el gust de les flors….!

2 thoughts on “Girona fa olor i té gust… de flor

  1. Gràcies Gemma per aquesta menció! Aquesta és l’època més maca per visitar Girona i ara val molt la pena deixar-se seduir pels plats de flors que molts restaurants fem especialment només aquests dies. Aquí t’esperem perquè provis el menú. Fins demà! 🙂

    1. Moltes gràcies!!! Sí, la veritat és que la ciutat està preciosa, és un luxe passejar-hi, olorar i gaudir de les exposicions. Ara mateix, tinc moltes ganes de tastar el vostre menú ;)! sort que queda poquet!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s