Si fa uns dies us parlàvem de la bogeria pel iogurt dels mil i un complements, avui obrim nou episodi, més sibarita, més gustós i encara més nostrat: addictes al recuit?

Vicenç Casellas i Manel Marcé, de Làctics Peralada i Mas Marcé, han tingut l’oportuna pensada d’extrapolar el negoci de la dècada, les iogurteries, al deliciós producte de les seves granges ecològiques, que ja havíem tingut oportunitat de tastar en d’altres formats. Una iniciativa que ha pres forma en la botiga que han obert al cèntric carrer Portella, de Figueres. El resultat, el voleu saber? No cal que us ho digui jo, mireu quina cua hi havia a l’establiment només una setmana després de la seva inauguració:

Cua a la Recuiteria
Cua a la Recuiteria
La Recuiteria, vista des de darrere
La Recuiteria, vista des de darrere

La veritat és que no costa massa rendir-se als atributs de la Recuiteria. D’entrada, em trec el barret davant l’acurada i estudiada imatge de marca, la posada en escena i els estudiats detalls que troben un equilibri entre la tradició del producte i la modernitat del concepte. Evidentment, el fil conductor central és l’ovella, protagonista dels dos productes estrella, el recuit i el iogurt.

La diferència entre la Recuiteria i la resta d’establiments d’aquest tipus, que han sortit com bolets a totes les ciutats, és la varietat de l’oferta i la inqüestionable política de Quilòmetre 0. I és que no només el producte base, el làctic, prové del territori, de granges pròpies i ecològiques: també els complements, en especial les melmelades, fruites, fruits secs, cereals i xocolates, són de casa. Potser no empordanesos, però sí catalans.

Demanem el nostre...
Demanem el nostre…
Gelat de recuit amb taronja confitada i melmelada de figa
Gelat de recuit amb taronja confitada i melmelada de figa
Iogurt d'ovella de la Recuiteria
Iogurt d’ovella de la Recuiteria

La veritat és que només conèixer l’oferta de producte i la filosofia de la Recuiteria, ja ens tenien guanyats. El sabor del bon recuit i del bon iogurt d’ovella és especial, suau però ple de matisos, i és tan difícil de trobar, que ens moríem de ganes de tastar-lo.  Per això, d’una banda vam escollir el gelat soft de recuit, que vam acompanyar de maduixetes, taronja confitada i melmelada de figues. De l’altra, vam optar pel iogurt d’ovella, que vam complementar dels mateixos ingredients (es nota que som d’idees fixes, eh?). El veredicte: un sabor substanciós, un producte de qualitat que enamora a primera cullerada, i que dista molt del que ofereixen altres cadenes similars (amb l’excepció de Llagurt, que també juga a la primera divisió).

Per cert, també com a innovació d’aquest tipus d’establiments, hem de destacar que l’oferta és força variada, ja que també hi trobareu iogurt de llet de vaca, tan natural com soft gelat, iogurt desnatat de llet de vaca natural i kefir. Una carta àmplia que deixarà rendits els amants de les postres i capricis d’aquest tipus.

Així que ara que ve el bon temps i que ve de gust gaudir d’una passejada i d’un gelat després de dinar o de sopar, o fins i tot a mitja tarda, els qui sou de Figueres i rodalia teniu la sort de tenir una nova temptació al carrer! Aprofiteu-la perquè sembla que de moment els propietaris no tenen pensat fer-ne una cadena ni un sistema de franquícies!

I vosaltres, de què acompanyareu aquest recuit???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s