Petits grans plaers: cafè amb vistes

Tot comença amb un bon cafè.

Feia temps que tenia moltes ganes de centrar-me en el que per a mi és un dels millors o fins i tot el millor moment del dia.

Obrir els ulls a poc a poc, despertar lentament.  Assaborir el primer minut d’una nova jornada, quan encara estàs quiet, immòbil. Amb la ment abstreta de tot pensament pràctic. Abocada als sentits. De mica en mica, tot tu vas abandonant els somnis per palpar la realitat. Ja és de dia i reclames que l’energia t’acompanyi. T’actives.

M’agraden els despertars lents. Tinc la sort de poder-ho dur a la pràctica gairebé cada dia, perquè em llevo unes tres hores abans d’entrar a treballar. Però la meva lentitud viu un èmfasi major quan estic de vacances. Aleshores l’esmorzar es converteix en un ritual i una estona més tard, el gust amarg del primer cafè del dia fa que totes les notes concordin, completa el trencaclosques del que seria un matí perfecte. I si estàs a l’Escala- aquí ja us explicava que ser-hi em posa malalta de felicitat-  i t’apropes a Empúries a fer aquest primer cafè, a la terrassa assolellada de l’hotel, el despertar no pot ser més dolç. I el dia no pot ser més prometedor.

Vista d'Empúries
Vista d’Empúries
La terrassa de l'Hotel Empúries
La terrassa de l’Hotel Empúries
Cafè amb vistes
Cafè amb vistes
Cappuccino al sol
Cappuccino al sol

En el dia a dia, el cafè és una necessitat, em desperta i dóna energia, em manté alerta i en justa tensió. De vacances, es converteix en un regal, un obsequi que s’assaboreix a poc a poc, al ritme, en aquest cas, de les onades del mar que tens al davant. Un moment únic, amb la vista fixada en un paisatge que sempre et relaxa. Un petit gran plaer.  D’aquells que no valen pel que costen, sinó pel que et fan sentir. El valor afegit de la simplicitat.

Avui, complementaré l’entrada amb una cançó que sempre vinculo a aquests moments d’abstracció, de tranquil·litat, de felicitat per als sentits: Dreams. Perquè he parlat de despertars i de somnis. I perquè aquesta cançó m’ha acompanyat durant molts anys, en moments de crua realitat, i també en d’altres on s’han materialitzat alguns somnis. I m’inspira moltes coses més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s