Menús exquisits a Girona

Els qui han treballat amb mi ho saben: a partir de la una del migdia em costa més concentrar-me i inspirar-me, les meves forces defalleixen i per més gran que sigui el repte que tingui al davant, segurament s’haurà d’esperar a després de dinar. “El meu cervell necessita sucre per pensar” ha estat una de les meves frases lapidàries durant anys, i potser per això, quan dinava amb els meus companys de feina, sempre em cedien, gustosament (o no) el primer lloc a l’hora d’escalfar-me el menjar. Quan tinc gana, en tinc molta. I els dies laborables, malgrat que intento controlar-me en vistes a les bacanals gastronòmiques del cap de setmana, em cuido de manera exquisita. Sí, exquisita!

Fa mes i mig que treballo a Girona, i aquest temps ha estat suficient perquè fes una espècie de roda de reconeixement a les propostes interessants (des del punt de vista gastronòmic) que la ciutat reserva a una persona com jo, carpanta de mena, que vol menjar bé i ràpid, i a poder ser, sense dinamitar el seu pressupost. I afegeixo: vegetariana. Sí, per als qui encara no us n’heu adonat, no menjo res que camini o voli. Només que nedi.

Després d’una curta però intensa exploració de restaurants, bars i locals híbrids, avui dedico l’entrada a l’Exquisit (sí, el joc del titular està força vist, i això que a aquestes hores el meu cervell té força reserves de sucre).  L’Exquisit és un local encantador, acollidor, d’estètica cupcake i naïf, situat al carrer Ballesteries de Girona, on hi fan menús deliciosos, saludables, complets i variats, i el que és important, rematats per #bogeriesdolces capaces d’embriagar un sucreferit.

L'Exquisit de Girona
L’Exquisit de Girona
Amanida de formatge de cabra
Amanida de formatge de cabra
Amanida de llenties
Amanida de llenties

La gràcia del menú és que pots escollir si vols un o dos plats més les postres. Els dies que tens més gana, vinga, complet; els dies que en tens menys,  escurces el menú. I les racions no són per nyicris, realment amb un plat i postres pots acabar ben tip.

Com que a mi al migdia les amanides i les verdures em tiren molt, aquí teniu una selecció d’alguns dels plats que ja he menjat en aquesta autoanomenada Bakery. Amanida de formatges, amanida de formatge de cabra, amanida de maduixes i amanida de llenties, totes gustoses i realment delicioses, que no tenen res a envejar a restaurants que et cobrarien fàcilment deu o dotze euros per un plat com aquest.

Amanida de formatges
Amanida de formatges
Amanida de maduixes
Amanida de maduixes

De tota manera, els qui vulgueu plats més contundents i rotunds, els trobareu: llom, hamburguesa, pasta al roquefort, pasta a la bolonyesa i un llarg repertori de plats, primers i segons, que es van combinant durant la setmana per fer dels migdies i de l’hora de dinar un autèntic descans exquisit.

Per si no fos prou atractiva la vistositat i acoloriment d’aquests plats, afegiré que les postres de per sí ja mereixen una excursió al local. I és que com que la seva germana (gran o petita, segons com es vegi) és la pastisseria l’Exquisiteria, el repertori de bogeries dolces per tancar el dinar sol ser llarg i molt, molt temptador. Pastís de sara, de flam, de xocolata amb maduixes, de sacher, maduixes amb nata, iogurt cremós grec amb fruites… Per no acabar-te de decidir i parar boig.

Iogurt amb fruites
Iogurt amb fruites
Maduixes amb nata
Maduixes amb nata
Brownie amb nata
Brownie amb nata

I sabeu què és el millor? Que no hi ha excuses: que menjar sa, relativament ràpid i amb una fantàstica relació qualitat preu al centre de Girona és possible, a dia d’avui, gràcies a locals com aquest.

Així que llarga vida a l’Exquisit!!! Els nostres paladars, la nostra golafreria i el nostre cervell agrairan la dosi extra de dolçor. I no ens costarà concentrar-nos, més i millor, quan tornem a la feina.

PD. I reconec que encara he de tastar els esmorzars, que pel que diuen, tampoc no et deixen indiferent…!

4 thoughts on “Menús exquisits a Girona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s