Bojos pel iogurt?

Fa molt de temps que tinc la llengua esmolada amb el tema del iogurt, i avui per fi, tinc ganes de fer una glossa del papanatisme que tenim tots plegats a l’hora de fer triomfar una tendència. Sí, senyor; vivim en la dècada del iogurt. Desconec si va ser un gurú o un visionari del menjar o bé uns senyors encorbatats de Manhattan els qui van decidir un bon dia que el iogurt cremós amb mil i un complements s’havia de posar de moda per vés a saber quin motiu. Tampoc no sé si totes les vaques, ovelles i altres animals productors de llet s’han multiplicat tant que cal donar sortida al producte. El que sí sé és que el iogurt, aquelles postres humils que acompanyaven les nostres sobretaules, ara ocupen locals i més locals, i el que és més: cues i cues de gent delectant-se per tastar una deliciosa terrina, que en general no només acompanyem de fruites, també de llaminadures, galetes, perles de xocolata i d’altres bogeries dolces.

La veritat és que a més a més, a Girona, anem de xulos. I si quan visites capitals de província d’altres punts de l’Estat, o sense anar més lluny, vas a Barcelona, veus que hi ha cadenes com Llao Llao o Smööy que han aprofitat aquest mercat emergent del iogurt gelat, a Girona el monopoli indiscutible segueix sent de la nostrada Llagurt, que per cert, ja s’ha expandit (i de quina manera!) per tot Catalunya. I us ho dic sincerament, és la millor. A una servidora li costa molt, en ple hivern, menjar-se un gelat, i la majoria de les franquícies de iogurt el comercialitzen en gelat, segurament perquè així poden conservar-lo millor. En canvi, Llagurt segueix oferint les dues opcions, el que per mi és tot un encert.

El Llagurt de l'Espai Gironès
El Llagurt de l’Espai Gironès
Iogurt del Llagurt
Iogurt del Llagurt

Després de la meva dissertació, arriba un moment delicat: realment hi ha tants iogurtaddictes? La fal·lera pel iogurt és una bombolla que esclatarà? Realment, estem bojos pel iogurt? Reconec que jo me n’he menjat uns quants, i ho seguiré fent. Però malgrat això, crec que forma part d’aquelles tendències que tindran un desgast, una evolució, i que s’acabaran moderant. Una mica el que crec que ja comença a passar amb els pesadíssims cupcakes (em reservo el post No m’agraden els cupcakes per d’aquí a uns dies, que sinó m’odiareu molt!!!!)

PD. El meu llagurt el vull amb maduixetes, kiwi, oreo i cookies. Ah! I amb xocolata negra. Gràcies!!!

5 thoughts on “Bojos pel iogurt?

  1. Aqui a Alemania no tenim aquesta moda del iogurt gelat. Aixó si pots menjar tot l’any gelat i no un gelat qualsevol, sino un gelat genuinament italiá.

      1. Si tens rao, normalment son les fruiteries turques les que venen durant tot l’any la fruita al carrer, fagi fred o fagi calor o estigui nevant com ara mateix. Quin fred que estem passant aquest any.

      2. Síiiiii!!!! A Berlin vam menjar fruita boníssima i amanides delicioses en un bar turc!!! A veure si el fred s’acaba aviadet, que s’està fent molt pesat aquest any!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s