Unes postres celestials: els cannoli sicilians

A aquestes alçades de la pel·lícula, ja en deveu estar força tips, de la meva obsessió, devoció i adoració (podeu dir-li de mil maneres diferents) cap a la gastronomia siciliana. Però la veritat és que encara em queda molta corda, molts plats que us vull ensenyar i moltes delícies de les quals vull parlar. Així que si sou amants de la gastronomia carpanta, desacomplexadament golafre i sou uns viatgers que teniu en compte el menjar a l’hora de viatjar, no pararé fins que almenys un de vosaltres es decideixi a volar aquest estiu cap a Sicília i tastar in situ una dolce vita que només en aquella illa podreu trobar.

Dit això, en el post d’avui us parlaré dels cannoli sicilians. Unes saboroses postres que, de fet, mai he menjat després de cap àpat: m’estimo més que caiguin a mitja tarda, o de ressopó, quan ja fa hores que he menjat i em ve de gust picar alguna cosa. La veritat és que els cannoli són uns dolci celestials, els odiareu o els adorareu, i si vosaltres formeu part d’aquesta segona llista, només per rememorar el seu sabor voldreu tornar a Sicília. No sóc l’única que es desviu pels cannoli: l’arxiconegut comissari Salvo Montalbano, ideat per l’escriptor Andrea Camilleri, en fa un també un abús indecent (quina enveja!!!).

Cannoli sicilians
Cannoli sicilians
A punt, a punt...de menjar
A punt, a punt…de menjar

I després de tots aquests preàmbuls, entro en matèria per dir-vos que el cannolo (cannoli en plural) està format d’una massa enrotllada en forma de tub, que conté una mescla de formatge ricotta fresc amb sucre i d’altres ingredients que poden variar segons la zona, però que van des dels trossos de xocolata, fins al pistatxo ratllat (un dels meus preferits) i passant per la deliciosa i també molt siciliana taronja confitada. Un dolci que combina la suavitat del farciment amb la contundència de la massa que l’embolcalla. Els pastissers més artistes aprofiten els dos extrems del tub per fer floritures amb alguns ingredients, i així donar a aquesta delícia un acabat més espectacular.

És molt típic que cada zona de Sicília potenciï la seva especialitat de cannolo….només cal anar fent tastets i descobrint quina varietat us agrada més. I si teniu temps i podeu triar pastisseria, escolliu aquella on us el farceixin al moment…. llavors l’experiència serà sublim, no ho dubteu!!!

La veritat és que una servidora obre els ulls com òrbites quan sent a parlar de ricotta i cannoli. No tinc remei, ho reconec. Ja compto els dies per tornar a Sicília i tornar-ne a menjar.  Amic Montalbano, qui pugués vestir les seves sobretaules diàries amb un cannolo! ;)!

2 thoughts on “Unes postres celestials: els cannoli sicilians

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s