Arròs i peix al Barri Vell de Girona

Jo sóc de les que quan pensa en paella, en arròs negre, arròs caldós amb llamàntol o fideuà pensa en l’Escala, en un passeig previ gaudint del seu mar, d’aquest paisatge, i d’aquesta tramuntana que té un significat tan especial per mi. Tinc preparada una entrada amb algunes de les millors paelles que he fet mai en aquest municipi de l’Alt Empordà. Però avui us parlaré de paelles que tenen un gust diferent, sí, diferent. Perquè per mi, les que es mengen en una ciutat sense mar tenen un gust especial, de sorpresa, d’allò ‘inesperat. I amb aquesta excusa, aprofitaré per presentar-vos el restaurant Arròs i Peix, on vam menjar un deliciós arròs caldós, al Barri Vell de Girona.

Com una tendència més i una moda que ja he observat a diferents ciutats, el restaurant Arròs i Peix aprofita l’entrada amb un mostrador on els famèlics comensals poden anar obrint boca i pensant i decidint què menjaran. Un mostrador on s’exposen els peixos i mariscos que podrem demanar que ens cuinin amb l’arròs o a la planxa. A la pissarra de l’entrada també hi ha una carta on apareixen els suggeriments i els plats (la majoria, peixos i arrossos, però també hi ha amanides i carns).

Monstrador del restaurant
Mostrador del restaurant
La matèria primera, a la vista de tothom
La matèria primera, a la vista de tothom

Després de decidir que voldríem un arròs caldós de llamàntol de segon, vam demanar un primer per anar obrint boca. Una clàssica amanida de formatge de cabra, correcta però bona i eficaç per aplacar la gana que començava a devorar el meu bon humor….;)

Amanida amb formatge de cabra
Amanida amb formatge de cabra
Arròs amb llamàntol
Arròs amb llamàntol

Així que quan va arribar l’arròs, ens hi vam enfrontar amb la gana mig esmorteïda, però encara voraç. Suficientment voraç com perquè ens hi tiréssim en planxa, un començar per no acabar fins a l’últim gra d’arròs. Un plat digne de l’Escala, de Cadaqués, de Roses o de Palamós. Una delícia de peix al mig de Girona, en un dia molt fred d’hivern i amb un local original de fons.

Què més es pot demanar, direu??? Demanar no ho sé, però si mentre esteu menjant l’arròs veieu que entra el premiat i triestrellat xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, us quedareu glaçats. I pensareu que heu triat bé, i què carai… que menjareu com el segon millor cuiner del món….!

PD. En aquesta ocasió afegiré que el compte no us tallarà la digestió! La relació qualitat preu és bona, i a l’hora de pagar no tindreu disgustos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s