La infusió com a beguda gourmet

Reconec que jo sóc de cafè. Sí: en condicions normals, sempre acompanyaré el meu esmorzar, la meva sobretaula i el meu mos de mitja tarda d’un cafè o d’un cappuccino (a partir de certa hora descafeïnats) perquè és una beguda que em desperta la ment i em reconforta el cos. Dit això, he estat de les persones que han acollit la moda de la infusió gourmet i de la infusió elevada a categoria de beguda sublim com una oportunitat per variar de beuratge i descobrir, de pas, uns altres sabors. I si parlo de la meva descoberta del món de la infusió, no puc deslligar-ho d’una empresa nostra, de casa i del territori: Alma. Una empresa que ha participat al Fòrum Gastronòmic Girona 2013 amb un estand que hem visitat per conèixer de prop tota la seva gamma d’infusions.

Estand d'Alma al Fòrum Gastronòmic
Estand d’Alma al Fòrum Gastronòmic
Assortit d'infusions Alma
Assortit d’infusions Alma

L’empresa Alma Teas Infusions està situada al Polígon Industrial Casa Nova d’Aiguaviva. La peculiaritat del seu producte, que ha contribuït, i molt, a posicionar la infusió com a beguda gourmet al nostre país, és que és 100% procedent d’agricultura ecològica. Això fa que ens trobem amb sabors intensos, autèntics i plens de matisos, que van molt més enllà de la tradicional infusió. Jo ja n’he tastat diverses: des de les més tradicionals menta poleo i til·la fins a la seva àmplia varietat de tes (destacaré el te negre de Ceilan Vainilla i el te Ceilan Mango).

Tinc ganes de tastar-les totes!
Tinc ganes de tastar-les totes!

Però no seria sincera si no us digués que per mi hi ha una varietat estrella, reina o com li vulgueu dir: la infusió de Ratafia. De fet, vaig descobrir Alma fa tres anys, a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, i allà me’n vaig quedar la primera caixa. El sabor està més que ben aconseguit, perquè malgrat l’absència d’alcohol, reprodueix amb fidelitat el gust de la ratafia, una beguda que com ja sabeu, m’encanta. I ja té un lloc ben especial al meu calaix de bogeries de sobretaula.

I vosaltres…. ja heu descobert l’encant de la infusió com a beguda gourmet? Sou clàssics o us agrada variar?

PD. Per cert…també fan una infusió de maduixes amb nata que tinc moltes ganes de provar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s