Primers tastos al Fòrum Gastronòmic de Girona 2013

Segurament mai se m’ha posat tan bé matinar com aquest diumenge, dia del tret de sortida oficial d’un Fòrum Gastronòmic de Girona que sempre recordaré com el meu primer gran esdeveniment com a blogger. Malgrat que ja sabeu que de bon matí sóc més receptiva al cafè i a les bogeries dolces, les flaires, aromes i olors que m’he trobat a l’entrar al recinte m’han posat a to des de ben d’hora, i a les deu del matí ja estava ben preparada per tastar, degustar, catar i deixar-me endur per les sensacions i gastroemocions, que ja sabeu que són les autèntiques protagonistes d’Il Tartufo Bianco.

El recinte firal, ple des de ben d'hora
El recinte firal, ple des de ben d’hora

La primera entrada dedicada al Fòrum estarà centrada en tres experiències ben diferents, però que crec que val la pena destacar. I és que una de les primeres emocions gastronòmiques l’hem viscut a l’estand del caviar de Riofrío, de Granada. Aquest caviar d’esturió ha quedat tercer en el concurs mundial de caviars celebrat a Rússia. És un caviar 100% ecològic, procedent d’esturions criats en un corrent fluvial, amb aigües a molt baixes temperatures. Ens moríem de ganes de tastar-lo, i hi hem fet una tapa a base de tres peces de sushi fetes al moment. La primera, amb carn macerada d’esturió i oli d’oliva; la segona, amb caviar de salmó, i la tercera i més espectacular, amb caviar d’esturió. Sublims.

Estand del caviar de Riofrío
Estand del caviar de Riofrío
Tapa de caviar de Riofrío
Tapa de caviar de Riofrío

En aquest estand hi exposaven també sal amb essència de caviar i caviar dessecat pur per a condimentar. Després d’aquesta troballa, hem volgut contrastar sabors i ens hem apropat, atrets per una olor celestial, a tastar el deliciós pernil ibèric pur de gla de la Denominació d’Origen Los Pedroches, a Còrdova. Una servidora té una debilitat especial per al pernil, i ha desenvolupat, amb els anys, un paladar molt exigent a l’hora de degustar-lo. Em quedo curta si dic que l’he trobat espectacular…! Senyor Joselito, ja sé que vostè és el rei, però vagi en compte que a Los Pedroches li trepitgen els talons.

Pernil Pedroches
Pernil Pedroches

I com que és de sobres conegut que un bon pernil fa entrar ganes de formatge, nosaltres hem optat per visitar l’estand del Mas Marcè, de Siurana d’Empordà, del qual ja en coneixíem altres productes. Allà hem tastat el deliciós formatge Llanut, elaborat a base de llet d’ovella de raça ripollesa, i que té la peculiaritat que segueix un procés de maduració embolcallat de llana, per a regular la humitat de la massa i garantir la cremositat. Quan la matèria primera és deliciosa i d’extrema qualitat, només pot sortir-ne un producte sensacional.

Formatge Llanut
Formatge Llanut

Ha estat una jornada emocionant, plena de sorpreses i el millor és que només ha estat la primera de tres! Viure a prop de Girona és sempre un plaer, però amb esdeveniments així és tot un luxe que paga la pena aprofitar…. Així que ara toca reposar de sensacions…. i demà serà un altre dia!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s