Degustant olis al restaurant Vilanova de Salt

Jo no crec en les casualitats, i sóc de les que pensa que tot passa per un motiu. I per mi no és casualitat que les quatre vegades que he estat al restaurant Vilanova de Salt hagi estat en dies que han acabat sent memorables: canvis, bones notícies, motius per celebració, etc. Amb aquest preàmbul, us podeu imaginar que aquest restaurant ja té un lloc marcat en el meu paladar, i per això aprofito aquestes línies per a recomanar-vos-el,  mentre us explico el darrer dinar que hi vam fer.

Abans de dir-vos el que vam menjar, m’entretindré explicant-vos que m’agrada molt el tracte que dispensen els propietaris d’aquest restaurant. Són amables, cordials i  atents, sense envair l’espai del comensal. Una atenció que crec que és just destacar. I abans de descriure-us els plats que vam menjar, arriba una de les millors parts…. El carro d’olis.

Carro d'olis al Restaurant Vilanova
Carro d’olis al Restaurant Vilanova

Aquest és tot un clàssic d’aquest restaurant que espero que no es perdi mai i que li dóna un segell de personalitat únic. Unes torradetes i l’aventura de tastar olis de diferents denominacions d’origen, entre els quals un dels meus preferits, l’Oli de Pau. He de confessar-vos que cada vegada noto més els matisos entre els diferents olis i m’agrada més fer comparacions entre uns i altres.

El meu primer plat va ser una deliciosa amanida amb mandarina fresca, magrana i foie. Tota una delícia suau i lleugera, i amb el toc especial de la fruita. M’agrada  molt el sabor que la mandarina  dóna a l’amanida, i crec que és un cítric que convindria potenciar encara més dins la nostra gastronomia.

Amanida de mandarina, magrana i foie
Amanida de mandarina, magrana i foie

El segon, un bacallà amb muselina d’alls insuperable: un plat amb textura cremosa i sabor contundent, on destaquem la deliciosa textura del bacallà fresc.

Bacallà amb muselina d'alls
Bacallà amb muselina d’alls

A l’hora de les postres, aquesta vegada no vaig tenir cap dubte. I és que quan ens van dir que una de les opcions era el recuit de drap amb un acompanyament de mel i panses, melmelada de figues, cabell d’àngel i taronja confitada, no m’ho vaig pensar ni mig moment. Per a mi, és una de les postres més especials i saboroses, i els seus companys de plat les van fer perfectes! Per cert, la melmelada de figues era deliciosa!

Recuit de drap amb mel, melmelada de figues i taronja confitada
Recuit de drap amb mel, melmelada de figues, cabell d’àngel i taronja confitada

I per acabar, com que havíem quedat amb gana 😉 vam prendre el café amb uns petits fours de xocolata que encara van endolcir més la nostra experiència…!

Cafè amb petit fours
Cafè amb petit fours

Del restaurant Vilanova sempre n’hem marxat molt contents. Si mai esteu a la zona, i no sabeu on dinar, aquesta és una aposta segura!

I sobretot, sobretot, assaboriu lentament la degustació d’olis!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s