Sicília: gastronomia, paisatge i emoció

Avui estrenem una secció que em fa especial il·lusió: Sicília! Als qui em coneixen bé ja no els sorprèn que hagi estat vuit vegades en aquesta illa del centre del Mediterrani, malgrat no tenir-hi família ni amics a qui visitar. Perquè els qui em coneixen bé saben que hi ha pocs llocs al món que em puguin oferir tot el que pot donar-me Sicília: un mar esplèndid, un paisatge ple de contrastos, una històrica rica, uns tresors arqueològics i monumentals que no m’acabaré mai, l’oportunitat de parlar una llengua que adoro i una cuina, un menjar, que em trasllada directament a la glòria. Sicília és una destinació gastronòmica de primer ordre, una odissea per als gastrobojos.

L’objectiu d’aquesta secció serà repassar algunes de les principals tradicions gastronòmiques sicilianes: des de la sempre omnipresent pasta alla norma, l’imprescindible peix espasa, el cous cous de peix i les inigualables verdures, entre molts d’altres plats típics,  fins a les postres que si sou llaminers no us robaran el cor, sinó l’ànima: la cassata, el cannoli o la granita.

Visitar Sicília per mi sempre resulta estressant: són pocs dies, i he de tornar a tastar tot allò que m’agrada, i a més, tot el què encara no conec!!!!

Pasta amb llagosta
Pasta amb llagosta
Pasta amb peix espasa i verdures
Pasta amb peix espasa i verdures
Pasta amb carbassó i gambes
Pasta amb carbassó i gambes
Cannoli
Cannoli

Però l’experiència gastronòmica siciliana no només s’assaboreix amb el paladar. I és que jo sóc de les que pensa que el millor maridatge és un bon paisatge. Tots aquests plats que veieu em fan sentir música celestial, però és el paisatge que els acompanya o la visita prèvia a un temple de l’antiguitat que m’ha fascinat el que realment remata l’experiència. Si de lluny veig el volcà Stromboli o l’Etna fumejant, aquell mar blau elèctric que brilla amb el sol o el temple de la Condòrdia d’Agrigento, per exemple, em trasllado al setè cel.

Salina
Salina
El sol brilla a Filicudi
El sol brilla a Filicudi
Temple de Segesta
Temple de Segesta
Posta de sol a Stromboli
Posta de sol a Stromboli

M’encantaria encomanar-vos la meva passió no només per Sicília, també per l’arxipelag d’illes situades al seu nordest, les Eòlies. Són paraïsos propers, on el paisatge, la cultura, la història i la gastronomia es fonen per oferir al viatger una experiència inoblidable!

A través de breus píndoles, us mostraré aquelles tradicions, aquells plats, aquells costums culinaris que em tenen el cor robat, i que em fan tenir una connexió especial, gairebé irracional, cap a aquestes illes.

Benvinguts al viatge!!!

P.D. Aviat, aviat, tindreu la primera.

2 thoughts on “Sicília: gastronomia, paisatge i emoció

  1. Gran illa la Sicilia! Jo també en soc una enamorada, encara que només hi he estat una vegada… Preciosa, magnífica y amb una gastronomia per llepar-se el dits! 😉

    Tinc pendent explicar el meu viatge per la illa al blog… així que estaràs informada!

  2. I tant que sí…. de fet, recordo que vostè, missmadaboutravel me’n va parlar molt bé abans que hi anés per primera vegada!!! I espero amb candeletes els teus posts, perquè m’encanta la visió i el punt de vista que dones a les teves cròniques 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s