Pa amb oli i sal

No us ha passat mai que de tan sentir una cançó, de tan escoltar una lletra determinada, us entren ganes de mimetitzar-vos amb el què diuen els cantants? Ja sabeu per on vaig, oi? Sí, estic parlant de Blaumut, el grup revelació de la temporada, que ens repeteix insistentment des de totes les ràdios i fins i tot a la mitja part de partits de futbol que pensen esmorzar pa amb oli i sal i que ho vestiran amb unes copes de vi.

I és clar, ja sabeu què passa amb una servidora: que només es posa realment en alerta quan sent a dir alguna cosa de menjar! I ja eren massa dies imaginant llesques cruixents de bon pa amanit amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, amb un polsim de sal (gruixuda o no) i acompanyades d’un vi fosc com la nit.

Així que ahir vaig decidir preparar-me aquest mini-pícnic Blaumut, abans de sopar. Sé que no dec ser la única a la qui la cançó fa entrar ganes de reviure aquests sabors i matisos, que són capaços de revifar-te de cop després d’un dia espès. Els ingredients, ja els sabeu: en el meu cas, l’impressionant pa de Tramuntana de la fleca Can Corominas, de Santa Coloma de Farners (que s’elabora segons mètodes tradicionals, amb massa mare i cereals quilòmetre zero, però que no et deixa esquilat com el de molts forns suposadament artesanals que ara abunden), un raig d’oli de l’Empordà (oli de Pau) i la sal al gust. El vi, en el nostre cas, un Sínols negre, també DO Empordà.

Pa de Tramuntana de Santa Coloma de Farners
Pa de Tramuntana de Santa Coloma de Farners
Pa amb oli sal
Pa amb oli sal
Copa de vi, per vestir el pa amb oli i sal
Copa de vi, per vestir el pa amb oli i sal

El resultat, ja el podeu imaginar. Un aperitiu senzill però intens, ràpid de preparar i especialment gustós si els ingredients són de qualitat. I ideal per a relaxar-se a l’arribar a casa.

Havíeu sentit la cançó? No us han entrat de menjar pa amb oli i sal (i de vestir-ho amb unes copes de vi)? Va, que per fer-ho no cal tenir traça als fogons…!

One thought on “Pa amb oli i sal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s