Fa fred!!! Us ve de gust un gelat… calent?

El nostre país no es caracteritza precisament per ser un dels majors consumidors de gelat d’Europa i del món. Malgrat que al centre i el nord del continent les temperatures hivernals són molt més baixes, el consum de gelat no se’n ressenteix tan com aquí. Potser per això, ja fa anys que les gelateries es diversifiquen, oferint creps, gofres o d’altres bogeries dolces, temptacions que els ajuden a afrontar la temporada baixa. Però, quan et ve de gust un gelat, res n’iguala la seva textura, cremositat o suavitat… a no ser que es faci possible l’impossible: prendre’t un gelat calent.  I ara mateix això ja és possible!

Ja us explicava fa uns dies l’enamorament a primera mossegada que vaig viure amb la gelateria Rocambolesc del postrer del Celler de Can Roca, Jordi Roca. És impossible no sentir-se com un nen petit quan hi passes pel davant, i la sensació es multiplica si ets realment un addicte a les emocions dolces. El fet és que des del desembre, a la gelateria s’hi serveix un panet calent que ells mateixos (dins el divertit i original Rocambolesc News amb el qual te’l serveixen), defineixen com una de les noves meravelles del món.

gelatcalentbo
Panet amb gelat làctic de Rocambolesc
panet_farcit de gelat2
Rocambolesc News

La nova aposta de la gelateria, que nosaltres vam farcir de gelat làctic, resulta xocant i impactant al paladar, ja que suma el sabor i la textura del brioix calent a la fredor suau i a la cremositat del gelat.

Una nova sensació, una explosió de matisos a partir d’una combinació, la del gelat amb el brioix, que creiem que té un llarg futur. I és que malgrat que a nivell gustatiu són molt diferents, us hem de dir que ja fa temps que a Sicília aquests dos components viuen un matrimoni ben avingut i perfecte!

Brioix farcit de gelat, típic de Sicília
Una de les moltes bogeries dolces de Sicília
Brioix amb gelat, com podeu veure, en som menjadors incansables!

Il gelato con brioche és una de les bombes delicioses que no us podeu perdre si viatgeu a aquesta illa italiana. Ja us aniré desglossant les bogeries dolces, plats i altres tendències que hi he palpat, però de moment us deixo amb aquestes imatges que no estimulen la gula no…. el següent!

Evidentment, la gran diferència és que Rocambolesc ens ofereix una contraposició de fred-calent que resulta màgica al paladar, mentre que en el cas de Sicília es tracta de sumar únicament els dos components. Però no us sembla que realment estan fets l’un per l’altre?

Us atreviu a tastar-lo o us sentiu empatxats només d’imaginar-vos-el?

One thought on “Fa fred!!! Us ve de gust un gelat… calent?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s