Postres de luxe a casa

Pocs dies després d’obrir, la gelateria Rocambolesc, del postrer del Celler de Can Roca, Jordi Roca, ja s’havia convertit en el local de moda de Girona, amb nombrosos turistes, curiosos i també locals com nosaltres, fent cua i delint-nos per un dels cornets i terrines que vèiem passar.

Gelateria Rocambolesc

Ja han passat uns quants mesos de la seva obertura, i segur que n’haureu sentit a parlar, o sigui que a mode d’introducció només us comentaré que la peculiaritat de Rocambolesc és que et permet triar “només” entre sis sabors, presentats en cornet o terrina. Maduixa, xocolata, vainilla, mandarina, poma al forn i el que per mi és millor, el làctic. La gràcia és que ells hi afegeixen uns toppings, és a dir, uns complements que fan d’aquest gelat una explosió d’original textura i cremositat (entre els quals, la joia de la corona, el cotó de sucre!)

Rocambolesc gelats

Malgrat que hi hem tornat quatre vegades més, i ja puc dir que els he tastat tots, jo em segueixo quedant amb el de llet d’ovella! Una versió de les postres que ofereixen al seu guardonat restaurant i que nosaltres vam decidir emportar-nos a casa, per gaudir-les lentament després de dinar. Així que ens van empaquetar el “Postre làctic” en una bossa especial, amb les instruccions ben detallades sobre com servir-lo.

Bossa postres

Bossa

Dins la bossa, el pot de gelat de llet d’ovella de raça ripollesa (per si sol, un dels millors gelats que he tastat a la meva vida, lleuger però cremós, intens i suau alhora), gel de guaiaba, mousse de iogurt i dolç de llet. I per culminar-ho, el cotó de sucre! La bossa fins i tot portava mànigues pastisseres, per poder-ho fer delicadament!

Així no va ser gens difícil plagiar una de les postres més celebrades del panorama gastronòmic i tancar un àpat senzill amb un plat de luxe! Primer, creant el cercles amb la guaiaba i la mousse, després, fent el llit de dolç de llet i afegint-hi el gelat al damunt, i finalment, una capa de cotó de sucre!

gelat lactic

Deliciós, fresc, gens empalagós, d’una consistència cremosa i intensa però alhora suau per al paladar! Així descriuria un plat que té molts matisos, ja que el dolç de llet i la guaiaba són un contrapunt perfecte al sabor del gelat de llet d’ovella.

Així que si un dia teniu convidats a dinar o sopar a casa, crec que és una opció perfecta per deixar-los bocabadats (vigileu que la propera vegada s’autoconvidaran!). Ara que amb la crisi cada vegada més persones opten per fer els àpats a casa i no anar de restaurant, no creieu que és una tendència que tindrà un llarg recorregut?

Per cert, amb la ració que ens van posar (només hi havia una mida disponible per endur), van sortir-ne quatre plats com el de la foto. Així que vam fer un esforç… i vam repetir!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s