Sopars de senyoret

Reconec que descobrir nous restaurants, diferents visions i interpretacions de la cuina, obrir la carta, triar i assaborir noves receptes és una de les meves grans aficions. Ben aviat us posaré exemples de restaurants i locals que he provat o que em tenen el cor robat, però avui vull parlar-vos d’una nova tendència, que està en alça i que tinc familiars i amics que ja duen a la pràctica: els sopars de senyoret.

Sopars de senyoret

Els sopars de senyoret els celebren essencialment colles d’amics que si bé abans quedaven de tant en tant per fer un gran àpat en un restaurant de moda, ara opten per fer-ho a casa d’un d’ells. Una tendència que en molts casos arriba com un imperatiu, donat que en el context actual, cal reduir la despesa en oci i restaurants. La peculiaritat del cas és que no es tracta de sopars on cadascú porta alguna cosa, sinó que és l’amfitrió qui pensa, compra i prepara tots els ingredients per oferir un àpat d’alta cuina, amb plats i receptes originals, algunes de les quals podeu veure en aquestes imatges i que ens han cedit alguns participants en aquest tipus de sopars. Amanida de  llagostins, canapès de salmó, font de xocolata amb fruites, mousse de iogurt amb fruites del bosc o bombons de foie, entre d’altres, formen part del receptari d’aquests sopars, que consten d’aperitiu, primer, segon i postres.

sopar

Sopars

sopars3

En el meu entorn, ja conec dues colles d’amics de Girona i una de Barcelona que es decanten per aquesta nova fòrmula, d’avui cuino jo i el mes que ve, tu. La clau es anar fent rondes, i si per exemple vas set cops de convidat despreocupat, saps que a la vuitena et tocarà fer-te’n càrrec! Els participants d’aquests sopars aconsegueixen diversos objectius alhora: menjar molt bé, a un preu molt inferior (sovint la meitat) del que costaria en un restaurant; estar més còmodes (sobretot si tenen nens petits), fer llargues sobretaules, i millorar la seva destresa als fogons (n’hi ha qui realment comencen a assajar receptes amb un mes d’antelació!). I en la majoria dels casos, acompanyar el sopar d’un gran vi, fet que de vegades resulta prohibitiu a certs restaurants.

SOPARS DE SENYORET2

SOPARSDE SENYORET3

sopars

SOPARS

Considero que els sopars de senyoret són una gran idea, i poden ser complementaris a menjar a bons restaurants, dels que marquin la diferència i vingui de gust tastar, amb més o menys freqüència.

Potser aquesta tendència explica com malgrat la crisi, moltes botigues de temptacions i delicatessen aconsegueixen resistir. I és que els nostres paladars s’han acostumat bé…  De fet, costa renunciar totalment als plaers de l’alta cuina, encara que els haguem d’adaptar als nous temps i d’una manera més casolana.

I vosaltres? Us atreviu a fer d’amfitrions d’un sopar de senyoret?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s