Un Crodino, per favore

Com us comentava en el post de l’Aperitivo o Happy Hour italiana, hi ha una beguda que considero ideal per acompanyar-lo, ja que em té el cor robat tot i que, malauradament, encara no es troba als supermercats: el Crodino. Crec  que en algunes botigues especialitzades en productes italians de Barcelona es pot trobar, però no n’estic segura. El que sí us puc dir és que quan viatjo en cotxe a Itàlia o conec algú que ho ha de fer, n’encarrego desenes d’ampolles!

La meva història d’amor amb el Crodino va començar l’estiu de 2007, a Sicília. No acostumo a beure alcohol, i com a alternativa a l’aigua o al refresc amb gas, vaig decidir llançar-me a la piscina i tastar el líquid taronja de l’Analcolico Biondo che fa impazzire il mondo (simpàtic eslògan que ve a dir-nos que aquest beuratge sense alcohol fa embogir el món). A mi em va impactar i des de llavors, cada diumenge procuro obrir-ne un!

crodino

I per què m’agrada tant el Crodino? Hi ha diversos motius. El seu sabor ataronjat, que està a mig camí entre la dolçor d’aquesta fruita i les seves notes més amargants, el seu punt refrescant (i més si es redueix amb una mica de gel), el fet que no porti alcohol i per últim, les seves reduïdes ampolles (10cl!) que fan que, contràriament al que em passa amb altres refrescos, no m’acabi cansant! És un company ideal mentre es prepara el dinar, el sopar o simplement es vol fer un aperitiu. I una alternativa sense alcohol a la cervesa, al Martini, al Campari amb Soda o a l’Spritz Aperol. Per cert, com a curiositat us diré que aquesta beguda, que forma part del grup Campari, rep aquest nom pel poble de l’Alt Piemonte on tradicionalment s’embotellava, Crodo.

Pack Crodino

Als qui sigueu de vermuts, el Crodino us recordarà, en essència, al tradicional Bitter Kas, no tant pel sabor sinó pel tipus de beguda. Hi haurà qui el trobi estrany, perquè creurà que és massa dolç, o massa amargant, segons com es miri. Però us animo a provar-lo, i si teniu pensat viatjar properament a Itàlia, demaneu-ne un que us acompanyi durant un aperitiu. No us n’arrepentireu!

Crodino

Tot esperant que algun dia, la marca decideixi aterrar a casa nostra….

2 thoughts on “Un Crodino, per favore

  1. Doncs té bona pinta… per color em recorda una mica a l’Irn Bru escocés, però aquest té molt gas i és hiperdolç 😉

    1. Doncs ja investigaré sobre l’IrnBru! El que sí et puc dir és que abans d’anar a Berlín vaig llegir la teva recomanació del Bionade i he de dir que és… simplement deliciós!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s