Sopes per endur a Berlin

En una ciutat on les màximes durant l’hivern poden no superar els cinc graus durant moltes setmanes (si és que no es queden en els dos graus), la sopa esdevé un tonificant i reconfortant protagonista a l’hora dels àpats. L’oferta de sopes a la capital d’Alemanya és notable, i no hi ha pub, restaurant o bar amb una mica d’entitat que no ofereixi contundents bols de sopa, que bé poden ser plat únic i principal. En el nostre cas, vam tastar la sopa de patata, la sopa de pastanaga i la sopa de verdures. Totes tres ens van sorprendre tan per l’aroma, pel gust com per la qualitat dels ingredients. I és que a Berlín la insígnia BIO i ECOLÒGIC no està per fer bonic: realment ells sí que aposten per un consum sostenible dels vegetals (la immensa majoria de temporada) i una agricultura sense pesticides.

Sopa de patata

Deixant enrere les formes més famoses de menjar ràpid, currywürst i bratswürst, donner kebab, foccaccieries, pizzeries, etc, ens va sorprendre gratament una nova forma de fast food, molt agradable per combatre el fred: les sopes per endur.

Soup to go

En un local de reduïdes dimensions a Mitte històric, la gent feia una llarga cua per endur-se o degustar in situ una sopa, o bé en un bol de ceràmica o empaquetada per endur. Pa, ou, formatge i un llarg eccètera d’ingredients servien per complementar i customitzar el plat, lleuger però contundent alhora, al gust del comensal. L’efectivitat germana també és òptima a l’hora de ventilar les cues, i l’espera no és llarga tenint en compte la llarga afluència del local.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s